Povestile lui Bibiguli

octombrie 25, 2008

RETETE

Filed under: GASTRONOMIE ROMANEASCA — Etichete:, , — bibiguli @ 5:01 pm

SLANINA

1.SLANINA ALBA

Slanina alba sau slanina sarata se prepara din slanina de pe spate. Slanina modelata corespunzator, in  fasii de 35/25 cm , cu marginile netede, se freaca cu sare de bucatarie curata. Punem bucatile in vasul pentru sarat, pe cat posibil sa nu atinga fundul vasului. Bucatile se aseaza cat mai strans intre ele, fara goluri de aer, pentru evitarea rancezirii. Vasul se acopera si se pune la loc racoros si intunecos. Dupa 10 zile se scot bucatile de slanina din vas, se freaca din nou cu sare si se aseaza din nou in vas dar in ordine inversa fata de cum au fost asezate. Dupa alte 11 zile, slanina este gata maturata. Se pastreaza bine sarata, cu bucatile asezate strans una peste alta, intr-un loc racoros si intunecos, lipsit de curenti de aer. Sarea se pune in cantitati mari, pentru ca slanina absoarbe doar cat este necesar, dandu-i un gust placut.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.