Povestile lui Bibiguli

decembrie 16, 2008

Preparate din porc-Jambon britanic( Bacon)

Filed under: RETETE CULINARE — Etichete:, — bibiguli @ 6:40 am

10.  JAMBON BRITANIC- BACON

Se folosesc pulpa din fata si cea din spate( numite generic-sunci), de la un porc de carne-rasa Y0rk.

Suncile se curata de os, grasimi si tendoane si se freaca cu un amestec de 1 kg de sare, 1,5 g silitra si 10 g zahar.  Se aseaza intr-un vas, se acorera cu o scandura si se preseaza.  Se  acopera cu o saramura tare( 10 l apa, 2,5 kg de sare de bucatarie, 25 g silitra, 15 g zahar, oul crud se scufunda de un sfert), astfel incat carnea sa fie permanent in saramura.  Dupa 6-8 zile se scoate din saramura( carnea sa fie maturata, sa aiba culoarea roz), se tine o ora in apa rece la desarat si dupa ce s-a zvantat se taie in bucati de 200-250 g, care se aseaza intr-o basica( burduf).  Carnea vine astfel asezata si basica strans legata ca sa nu ramana aer in interior.

Se opareste, iar dupa zvantat se da la fum, pana prinde o culoare frumoasa galbena.  Se consuma ca atare sau se poate fierbe in apa neclocotinda o ora sau o ora si jumatate, dar in acest caz se preseaza si se taie felii dupa racire.

Scrie un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Feed RSS pentru acest post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

The Banana Smoothie Theme. Create a free website or blog at WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: