Povestile lui Bibiguli

decembrie 20, 2009

Pastrama de gasca

Se prepara din pieptul si pulpele de gasca mare,   neindopata.

Se desprinde pieptul de gasca de pe os in lungime-in doua bucati.  Se degreseaza carnea si in caz ca are grosimea mai mare de 1,5 cm se taie in felii pentru a se obtine grosimea dorita.

Dupa taierea picioarelor pulpele se curata de pielite,  se scoate osul( printr-o singura crestatura facuta spre interior).  Pentru fiecare kg de carne astfel obtinuta se socotesc 16 g de sare cu care se freaca bine carnea.  Se prepara un amestec din putina apa,  piper,  boia si usturoi pisat,  dupa gust.  Se freaca carnea cu acest amestec.     (tratament natural pentru potenta)

Apoi se iau bucatile si se aseaza foarte indesat intr-un vas de lemn.  (Presarea carnii in vas evita o eventuala rancezire).  Vasul se tine la loc racoros si intunecat 5 zile.  In acest timp se intoarce carnea ca bucatile de deasupra sa ajunga la fundul vasului si invers.  Dupa 5 zile se scoate carnea,  i se pune sfoara si se zvanta o zi,  dupa care se pune la fum slab si rece pentru 48 ore.

Se pastreaza agatate in loc uscat.   Se consuma ca atare sau fiert-fiind o delicatesa deosebita.

Pastrama piept de gasca

Se poate prepara pastrama de : pui,  curcan,  prepelita,  iepure,  oaie,  miel,  mistret,  caprioara (retete si condimente diferite).

Scrie un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Feed RSS pentru acest post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

The Banana Smoothie Theme. Create a free website or blog at WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: