Povestile lui Bibiguli

iunie 27, 2008

A nouazecea poveste

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 6:04 pm

La fiecare sfarsit de an scolar, o armata de vajnici profesori pensionari, ataca portile inspectoratelor scolare, in speranta subreda, de a obtine cateva ore cumulate la pensie.Ei sosesc dimineata si asteapta intr-o stare de spirit in care furia alterneaza cu renuntarea si cu emotia copilareasca cand se deschide vreo usa de inspector.Dupa 3-4 ore apare o secretara plictisita care le inregistreaza dosarele.Dupa ce semneaza multumesc de mai multe ori si pleaca fericiti-in speranta a 3-4 ore pe saptamana in conditii de cosmar.LA MULTI ANI DE ZIUA INVATATORULUI!-30 IUNIE2008.

Un comentariu »

 1. FELICITARI de ZIUA INVATATORULUI

  Invatatorii de azi din Romania, invatatorii invatatorilor de azi si invatatorii invatatorilor invatatorilor de azi si-au sarbatorit ziua lor in 30 iunie din mai multe motive:

  1.La 30 iunie ortodocsii au in calendar ,,Soborul Sfintilor 12 Apostoli,, , iar greco-catolicii ,,Adunarea celor 12 Sfinti Apostoli,,. Invatatorii din Romania si-au asumat si isi asuma zi de zi misiunea de apostoli si inteleg sa sarbatoreasca de chiar ziua apostolilor.

  2. Sediul din perioada interbelica a Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania a fost in Bucuresti, nu intamplator, pe strada Sfintii Apostoli la nr 14.

  3. Data de ,,nastere,, a Asociatiei Generale a Invatatorilor din Romania este 30 iunie 1927 cand Tribunalul Ilfov a autentificat statutul AGIRo cu nr 12686 prin sentinta nr 39. Se oficializa atunci manifestarea solidaritatii de breasla la nivelul Romaniei Mari -corolar al traditiei asociative invatatoresti inceputa la 1869 in diferitele provincii in care exista scoala romaneasca.

  Ziua Invatatorului (fiind asimilati aici si profesorii si educatoarele) a rezistat in calendare atat sub monarhie cat si sub regimul comunist cat si sub guvernarile post decembriste.

  Comentariu de Viorel Dolha — iunie 27, 2008 @ 8:10 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: