Povestile lui Bibiguli

aprilie 23, 2009

CIORBA DE BURTA

Filed under: RETETE CULINARE — Etichete: — bibiguli @ 9:04 am

1 kg burta de vaca,  3-4 oase, 2 morcovi,  1 radacina de patrunjel,  1 telina mica,  2 cepe,  1-2 linguri de otet, sare ,  piper,  1 legatura de patrunjel,  3 -4 litri apa, 2 oua.

Nu se foloseste burta prefiarta! Se aseaza la foc cu oasele,   burta curatata  si apa.  Se  fierbe 30- 40 minute.   Se schimba apa,  se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba la foc mic 4-5 ore. Cand este fiarta pe jumatate se adauga zarzavatul curatat si spalat si piperul boabe,  se acopera oala si se fierbe mai departe.  Cand burta este fiarta,  se strecoara supa,  se inlatura zarzavatul ,  se taie burta fasii subtiri si se mai lasa 1-2 clocote.  Se ia de pe foc si se drege cu galbenusurile amestecate cu supa.

Se potriveste de sare,  piper pisat, otet,  se presara cu patrunjel tocat.  Se poate servi cu mujdei de  usturoi prezentat separat si 1-2 linguri de smantana.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: