Povestile lui Bibiguli

mai 31, 2009

PREPARATE DIN MARUNTAIE-Sote din rinichi de porc

Filed under: RETETE CULINARE — Etichete:, — bibiguli @ 4:43 am

SOTE DIN RINICHI DE PORC-10 PORTII

1,2 kg rinichi de porc,  150 g ulei,  200 g ceapa,  50 g faina,  100 g pasta de tomate,  3 kg cartofi,  2 g piper macinat,  50 g vin alb,  10 g otet de 9 grade,  40 g patrunjel verde,  30 g sare.

Operatii pregtitoare: rinichii se spala, se taie in doua longitudinal,  se indeparteaza capsula,  se pastreaza 30 minute in apa cu otet,  se oparesc,  se spala cu apa rece,  se taie cubulete.  Se toaca ceapa marunt,  la fel patrunjelul verde.   Se taie cartofii curati in cubulete si se fierb in apa cu sare.  Se dilueaza pasta de tomate cu 100 ml apa rece.

Tehnica prepararii: Se inabusa rinichii in 75 ml ulei cu 100 ml apa ,  pana se patrund.  Se prepara sosul:  se inabusa ceapa in 75 ml ulei cu 100 ml apa,  se incorporeaza faina amestecata cu 50 ml apa rce,  pasta de tomate diluata, sarea, piperul.  Se completeaza cu 1,5 l apa fierbinte.  In aceasta compozitie se pun rinichii inabusiti,  se fierb 30 minute,  la final se adauga vinul.

Se serveste : cald , pe farfurie calda,  cu garnitura de cartofi natur, decorat cu patrunjel verde.


Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: