Povestile lui Bibiguli

decembrie 11, 2011

Preparate din porc-Salam Veronez

Filed under: GASTRONOMIE INTERNATIONALA, GASTRONOMIE ROMANEASCA, RETETE CULINARE — Etichete: — bibiguli @ 8:30 am

Se prepara din carne de porc batran( carne mai inchisa la culoare ).  Carnea de curata cu grija de pielite, grasimi si tendoane.  Se taie felii mari, cat o palma si groase de 1 cm,  care se sareaza si se aseaza pe o planseta inclinata, intr-un spatiu racoros.  Se lasa astfel pentru o zi,  in care timp zeama de carne se va scurge.  Dupa aceea carnea se toaca fin si se amesteca cu cubulete de slanina tare ( de pe spatele porcului ), slanina este sarata si cubuletele sunt de latura 1 cm.  La 1 kg de carne tocata se adauga 150 g de cubulete,  1 g de silitra,  5 g de piper pisat,  1 paharel de vin rosu in care s-au pisat in prealabil 1-2 catei de usturoi( vinul este strecurat de resturile de usturoi).  Se framanta bine compozitia si se umple indesat bine,  in basica de porc,  care se leaga bine.  Dupa zvantare,  se afuma.

Gh. Szekely si Viorel Suciu, experti culinari

 

 Salami veronese-imagini google

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: