Povestile lui Bibiguli

decembrie 20, 2011

Preparate din porc-Salam special

Filed under: GASTRONOMIE ROMANEASCA, RETETE CULINARE — Etichete: — bibiguli @ 8:09 pm

Carnea se toaca de marime mijlocie si la 2 kg de carne se adauga 250 g de slanina taiata cubulete.  Se adauga piper dupa gust si 20 g de sare la 1 kg de compozitie.  Compozitia se umple in mat subtire de vita.  Se aseaza salamul intr-un vas de lemn,  in saramura ( 10 l de apa,  1, 6 kg sare de bucatarie,  15 g silitra,  15 g de zahar) condimentata cu coriandru, ienupar si usturoi,   si se tine 7-8 zile.  Apoi se zvanta si se da la fum slab timp de o saptamana.  Se tine 6-7 saptamani intr-o incapere uscata si bine aerisita.  Dupa uscare se poate pastra chiar si un an de zile ( daca s-a respectat reteta ).

Autori : Gh. Szekely si Viorel Suciu, experti culinari

 imagini google

 

 

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: