Povestile lui Bibiguli

august 6, 2012

Anghinare umpluta

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 1:53 pm

 

400 g de spanac, 4 bucati de anghinare, 1/4 ceasca de smantana, 4 oua, sos olandez.

Se taie cotorul si frunzele mai tari, din partea inferioara a anghinarei, de asemenea taiem varful si partea tare a fiecarei frunze, le spalam bine si le punem la fiert in aburi, 30 de minute. Se fierbe spanacul in aburi, timp de 15 minute. Golim anghinarea de miez si o umplem cu spanac tocat. Anghinarea umpluta se mai fierbe in abur 20 minute, apoi se adauga pe fiecare un ou fiert si sos olandez.

Fierberea oului in apa cu putin otet si sare: se bate oul si se pune cu lingura in apa clocotita ca sa fiarba 3-4 minute.
Reteta zepter., dr E. Monarov

Indicata in boli de ficat, fiere , reumatism, guta, exces de acizi uruci, colesterol crescut.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: