Povestile lui Bibiguli

August 22, 2012

Supa de vongole( palourde) cu ghimbir si coriandru

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 4:04 pm

Ingrediente pentru 10 portii.

3 kg de vongole, 300 g de dovlecei, 200 g de morcovi, 50 g de usturoi, 20 g de coriandru proaspat, 5 g de sare, 2 g de piper, ghimbir proaspat.

Preparare : legumele se curata, se spala, se taie in felii subtiri, apoi impreuna cu vongolele spalate sub jet de apa rece, se pun la fiert in apa clocotita timp de 3-4 minute, la foc mediu. Cand scoicile s-au deschis, inchidem focul, asezonam supa cu sare, piper , coriandru si ghimbir poaspat taiat foarte fin.
Se serveste calda cu paine prajita.

Sunt scoici mici foarte populare in Italia ( Spaghetti alla Vongole), Marea Britanie ( Clams chowder) si in Franta , numite palourde.

Vongole Soup

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: