Povestile lui Bibiguli

August 28, 2012

Vongole cu paste (Vongole alla pasta )

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 8:05 am

Ingrediente pentru 2 persoane

150 g de vongole, 110 g paste orechiette, 4 tomate cherrry, 1 pahar de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper.

Preparare : intr-un vas se fierb pastele si se pastreaza deoparte. Intr-o tigaie se pune ulei incins la foc iute si se adauga scoicile(palourdes ) foarte bine spalate. Se agita tigaia
din cand in cand, până se desfac. Apoi se adauga rosiile taiate in cuburi, sare, piper, vinul alb. Cand sosul a scazut la jumatate, compozitia obtinuta se adauga peste paste si se serveste imediat.
Vin recomandat: alb sec, de exemplu Riesling.

Datorita continutului redus de calorii si glucide, vongolele sunt recomandate in diabet si obezitate

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: