Povestile lui Bibiguli

octombrie 20, 2012

Preparate din peste-Cod cu sos de vin

Filed under: GASTRONOMIE INTERNATIONALA — Etichete: — bibiguli @ 5:21 am

 

1 portie

180 g cod alb, 3 rosii cherry, 1/2 pahare vin de Marsala, 1 cub de unt, 2 inguri de faina, sare si piper.

Pestele usor presarat cu sare, se aseaza pe gratar si se frige pe ambele parti. Separat, in tigaie, se topeste cubul de unt, se incorporeaza faina si rosiile tocate fin, se adauga vinul, sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu pana la omogenizare. Se orneaza pestele cald cu sosul si se serveste imediat cu vin Riesling.

Codul este recomandat pentru continutul bogat in calciu, seleniu, sodiu, fosfor, acizi grasi nesaturati omega 3, vitamina B12, 71 kcal/100 g
.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: