Povestile lui Bibiguli

decembrie 8, 2012

Friptura rulata din vitel

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 5:42 am

 

800 g carne de vitel, 100 g de slanina, 2 catei de usturoi, rozmarin, marar, 1 pahar de vi alb, sare, piper.

Se impaneaza carnea de vitel cu bucatele de slanina (eventual ciuperci, castraveti acri, usturoi ) , apoi o rulam si o legam cu o ata. Se rumeneste carnea in putin ulei sau unt, se condimenteaza , se toarna peste carne vinul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic, timp de 30 de minute. Cand este gata , se extrage carnea din vas si se ingroasa sosul cu putina apa amestecata cu faina.
Carnea se serveste felii, cu sosul deasupra si cu garnitura de legume asortate.
Reteta recomandata de Zepter, dr. E. Monarov.

Varianta impanarii cu castraveti, usturoi este recomandata in cazul necesitatii reducerii colesterolului.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: