Povestile lui Bibiguli

februarie 3, 2014

Carne de caprioara cu struguri

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 5:14 pm

 

500 g carne de caprioara, 3 linguri de untdelemn, 750. ml supa de carne, 150 g de struguri albi , 150 g struguri negri, 1 lingura de compot de afine, 150 g ciuperci, 2 linguri de smantana.
Canea se taie in felii subtiri, se frige in vasul Zepter, conform principiului general si se toarna deasupra zeama de carne si 100 ml de vin negru. Se face focul mic si se fierbe cu capac pana se inmoaie. Cu 5 minute inainte de afi gata se pun ciupercile taiate felii, afinele si boabele de struguri taiate in doua. Se adauga la final , pentru condimentare, smantana.

Reteta de la Zepter, dr. E. Monarov

Carnea dulceaga a caprioarei este mai apetisanta decat orice alta carne de vanat si valoroasa din punct de vedere nutritional, avand vitaminele B1, B2, F si saruri minerale – crom, fier, seleniu, zinc. .( comentariu dr. Eugen Giurgiu)

Friptura de caprioara cu galbiori

foto:  Culinar.ro

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: