Povestile lui Bibiguli

februarie 9, 2014

Fazan cu struguri

Filed under: Uncategorized — Etichete: — bibiguli @ 7:18 am

 

1 fazan, sare, piper, struguri, 1 pahar de coniac, putina Madera, putin vin.
Fazanul se spala, se transeaza in bucati si se frige bine pe toate partile, conform principiului general Zepter. Se condimenteaza cu sare, piper si se fierbe inabusit la foc foarte mic, timp de 40 minute. In acest rastimp spalam strugurii, ii curatam de samburi si ii punem sa se inmoaie in paharul de coniac. Cand fazanul este gata, il scoatem din vas si, in zeama in care s-a fript, adaugam vinul si madera, fierbem putin, apoi se adaufa fazanul si strugurii, punem capacul si mai fierbem inabusit inca putin.

Reteta de la Zepter, dr. E. Monarov.

Carnea de fazan, prepeliţă sau struţ conţine puţine grăsimi, dar este bogată în vitamine, minerale şi calciu. Aceste calităţi se păstrează însă dacă păsările sunt crescute prin metode organice, ecologice şi nu într-un sistem industrial. Datorită acestor elemente esenţiale, carnea dietetică este recomandată în combaterea unor afecţiuni precum bolile nervoase, obezitate sau TBC.(sursa: adevarul.ro)

 foto:  evenimentul zilei.ro

 

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: