Povestile lui Bibiguli

februarie 14, 2014

Pulpa de iepure impanata cu slanina

1 pulpa de iepure, otet, slanina, usturoi, pipep, foi de dafin, cuisoare.
Pulpa de iepure o punem in otet si o lasam 6 ore la rece. Dupa 6 ore o scoatem din otet si o spalam bine cu apa rece. Carnea o desfacem de pe os si o impanam cu slanina presarata cu piper. Se ruleaza carnea si se si se leaga cu ata. Se pune in vasul Zepter si se frige 10 minute conform principiului general de frigere, Dupa acest interval, se da focul la mic si mai frigem cel putin 20 minute pe ambele parti. Adaugam usturoiul, foile de dafin, cuisoarele(2-3 bucati ) si supa,
Se poate servi cu diverse garnituri de legume sau rece feliata.
Reteta de la Zepter, dr. E. Monarov

Iepurii de casă au o carne deosebit de valoroasă – cu peste 20% conţinut de proteine, având în acelaşi timp conţinut redus de grăsimi (3-5%). În plus, această carne este bogată în substanţe minerale (săruri, fier, calciu, fosfor), vitamine (mai ales din grupa B) şi microelemente (cupru, cobalt şi zinc). Un element valoros adiţional al cărnii de iepure, din punctul de vedere al nutriţiei omului, este faptul că proteinele acesteia se asimilează în proporţie de chiar 90%. Merită menţionate şi cantităţile reduse de colesterol din această carne, motiv pentru care ea se potriveşte bine la hrana persoanelor cu risc de afecţiuni cardiace şi circulatorii.
Sursa: eferma wordpress.com

Editor:  DiscretFarma

 imagine :  culinar bzi.ro

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: