Povestile lui Bibiguli

martie 7, 2015

Arhiva-SUPA CREMA DE BRUXELLES

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 2:55 pm

1/2 varza de Bruxelles, 100 g de unt, 500 g oase, , 2 cepe, 1 lingura faina, 150 g cartofi, 1/2 pahar de lapte, 1 ou, sare, 2 1/2 l apa.

Se spala bine oasele, se sparg pe lungime, apoi se aseza la foc cu apa. Se lasa 1 1/2 -2 ore. Se curata ceapa, se taie in felii subtiri si se amesteca intr-o cratita cu 3/4 din cantitatea de unt, se adauga faina, apoi cartofii taiati felii si varza. Se amesteca totul bine, lasandu-se sa se inabuse 5-10 minute, in vasul acoperit . Se adauga din zeama de la oase, se lasa sa dea cateva clocote apoi se rastoarna in oala cu zeama strecurata. Dupa 30-40 minute, totul fiind foarte bine fiert, se trece prin sita si se aseaza din nou la fiert, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. La sfarsit, se drege cu ou si cu laptele caldut.

Inainte de ase servi, se adauga restul de unt si de verdeata tocata. Drept garnitura se serveste cu gogosele sarate sau cu saleuri.

In post se renunta la oase, ou, lapte, unt.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: