Povestile lui Bibiguli

martie 7, 2015

Arhiva-SUPA CREMA DE URZICI

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 2:54 pm

400-500 g urzici, 2 cepe, 60-70 g unt sau ulei, 1 bu-

cata de hrean, 1 lingura de faina, , 1-2 catei de

usturoi, 1 1/2 l apa.

Se curata urzicile de codite si se spala bine in mai mul-

te ape. Cepele curatate se aseaza la foc cu apa si cu

sarea. Cand s-au muiat bine, se adauga urzicile. Se

lasa sa fiarba impreuna la foc potrivit in vasul desco-

perit, pentru ca urzicile sa-si pastreze culoarea verde.

Dupa ce au fiert , se strecoara, apoi se trec prin sita.

Faina se amesteca cu putina apa rece si se adauga odata

cu grasimea in supa clocotita. Se lasa sa mai fiarba

15-20 minute la foc potrivit. Se trage vasul de pe foc, se potriveste de sare, se adauga usturoiul pisat marunt si trecut prin

sita. Se serveste la masa cu hrean ras deasupra.

Recomandare: diabet, obezitate, regimuri vegetariene

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: