Povestile lui Bibiguli

Mai 6, 2015

Raci fierti in vin

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 9:22 am

Se aleg 20 de raci vii, se spala in mai multe ape si se scurg bine. Se scoate matul din coada cu ajutorul unui cutit ascutit , fara a se rupe inotatoarea din mijlocul cozii. Intr-0 cratita mare, se calesc in unt, o ceapa si un morcov taiate felii, o frunza mica de dafin, un fir de cimbru, unul de patrunjel, 2-3 catei de usturoi, cateva boabe de piper, sare. Caind incep sa se inmoaie se adauga un pahar de vin alb si o jumatate pahar de apa. Se lasa cateva clocote si se pun racii. Se acopera cu capac si se lasa la fiert 15 minute, intorcand racii de 2-3 ori. Se lasa sa se raceasca in cratita.
Se servesc pe farfurie cu frunze de patrunjel drept garnitura.

Autor, SANDA MARIN

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: