Povestile lui Bibiguli

Aprilie 14, 2017

MITITEI

Filed under: Uncategorized — bibiguli @ 4:34 pm

 

Se prepara din carne de manzat,  pe cat posibil de la gat.  La fiecare kg de carne de manzat( bine curatata de tendoane si pielite) se socotesc 50 g carne de porc si 20 g osanza de vita.  Se toaca toate acestea foarte fin si se framanta cu urmatoarele condimente:  20 g sare,  piper pisat,  o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu si 1 g de silitra (pentru pastrarea culorii carnii).  Cantitatile de condimente se socotesc pentru fiecare kg de carne tocata(amestec).

Se framanta bine cu bulion de oase strecurat si racit.  Se pastreaza o zi la rece,  apoi se formeaza cu mana uda mititeii si se frig la gratar sau se prajesc in ulei.

Autori reteta:  GH. SZEKELY,  V.  SUCIU

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: