SLANINA
2. SLANINA EXTRA
Acest tip de slanina se prepara din partea din spate a purcelului din rasa Mangalita. Bucatile lungi de 30-40 cm , late de 10-15 cm si groase de1,5 cm se freaca cu sare si se aseaza strans intr-un vas de lemn. Se tin astfel 6 zile. In a 3-a zi bucatile se intorc. Dupa acasta sarare uscata, bucatile se aseaza pentru o alta saptamana intr-o saramura mijlocie condimentata cu ienupar. Dupa ce slanina s-a patruns de saramura( cam 3 zile), se scoate din vas, se curata soricul, se sterg bine bucatile de slanina si se presara cu un amestec de sare fina si coriandru sau cuisoare pisate.
Saramura mijlocie : la 10 l de apa, 1, 9 kg sare de bucatarie, 20 g silistra, 15 g zahar, oul se cufunda la 3/4, se foloseste pe vreme racoroasa si rece.
100 g slanina consumata produce 900 calorii. Interzisa celor cu afectiuni stomacale, intestinale, hepatice, nefritice, cardiovasculare si in obezitate.
Lasă un comentariu